Regulamin

 Spis treści
I. Regulamin serwisu
II. Dostawa towaru
III. Reklamacje
IV. Ochrona danych osobowych i Polityka prywatności

Ad. I Regulamin

1. Właścicielem sklepu www.esperanza-fashion.eu, www.esperanza-fashion.pl, www.esperanza-fashion.com jest Marcin Pawlaczyk z siedzibą w Szamotułach, ul. Tenisowa 1B/2; 64-500 Szamotuły, NIP 787-189-33-41, REGON Zamówienie w sklepie internetowym może złożyć każda osoba fizyczna, która ukończyła 18 lat.
2. Sklep internetowy prowadzi sprzedaż za pośrednictwem sieci Internet i mieści się pod adresem: www.esperanza-fashion.eu, www.esperanza-fashion.pl, www.esperanza-fashion.com. Przedmiotem działalności sklepu internetowego jest sprzedaż mebli, odzieży, obuwia oraz biżuterii. Szczegółowy spis produktów wraz z podaniem cen jednostkowych (detalicznych) znajduje się na stronie internetowej sklepu. Podane ceny są cenami brutto i zawierają podatek od towarów i usług. Ceną wiążącą dla Kupującego i Sprzdającego jest cena wskazana na stronie internetowej w momencie złożenia zamówienia na dany towar przez Kupującego. Ceny wyrażone są w złotych polskich lub Euro.
3. Warunkiem koniecznym do realizacji zamówienia jest poprawne wypełnienie przez Kupującego formularza rejestracji konta internetowego.
4. Płatnośc za towar odbywa się poprzez wpłatę na wskazane konto wartości zamówionego towaru + koszt przesyłki lub przez płatność on-line - realizowane w imieniu Marcin Pawlaczyk. przez firmę PayBack Sp. z o.o. - właściciela serwisu Platnosci.pl.
5. Na życzenie Kupującego istnieje możliwość wystawienia i wysłania Kupującemu faktury VAT. Kupujący, będący płatnikami VAT, zobowiązani są podać swój numer NIP oraz upoważnić firmę Marcin Pawlaczyk do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy. W celu otrzymania faktury VAT Kupujący jest zobowiązany przesłać dane do faktury przed wysyłką e-mailem.
6. Zamówienie potwierdzane jest pocztą elektroniczną w ciągu 24 godzin roboczych.
7. Oferta sklepu internetowego www.esperanza-fashion.eu, www.esperanza-fashion.pl, www.esperanza-fashion.com nie stanowi oferty w rozumieniu kodeksu cywilnego, a zatem złożenie zamówienia przez Kupującego nie oznacza natychmiastowego zawarcia umowy. Klient wypełniając formularz zamówienia składa ofertę kupna określonego towaru.
8. Wszystkie wymienione produkty, nazwy oraz znaki towarowe są użyte w celach identyfikacyjnych i są lub mogą być zastrzeżonymi znakami towarowymi odpowiednich właścicieli.
9. Zakładając konto oraz dokonując zakupów w internetowym sklepie www.esperanza-fashion.eu, www.esperanza-fashion.pl, www.esperanza-fashion.com użytkownik akceptuje  regulamin.
10. Jeżeli z przyczyn nie zależnych od nas nie możemy zrealizować zamówienia, Klient zostanie o tym fakcie poinformowany listownie, mailowo lub telefonicznie.
11. Zamówienie zostaje anulowane po upłynięciu 14 dni roboczych od momentu potwierdzenia realizacji zamówienia.
12. Anulowanie zamówienia przez klienta może nastąpić tylko i wyłącznie pisemnie poprzez e-mail.

Ad. II Dostawa towaru

1. Towar jest dostarczany Kupującemu za pośrednictwem firmy Poczta Polska lub firmy kurierskiej. Dostawa towaru następuje w ciągu 3 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie w przypadku odzieży,obuwia i biżuterii. Termin dostawy mebli wynosi 14-21 dni od momentu wpłaty na konto minimum 50% wartości towaru. Jeżeli listonosz bądź kurier nie zastanie Kupującego zostawia awizo. Kupujący jest zobowiązany w ciągu 14 dni udać się do placówki pocztowej i odebrać przesyłkę, w przeciwnym razie wróci ona do Sprzedającego. Dostawa mebli odbywa się po wcześniej umówionym terminie. W przypadku nie odebrania towaru, Kupujący obciążany jest dodatkowymi kosztami przesyłki, przy czym brak odbioru mebla przy drugiej dostawie skutkuje przepadkiem wpłaty i towaru.
2. Odbiór osobisty zamówionego towaru jest możliwy w przypadku wcześniejszego ustalenia odbioru osobistego poprze e-mail, telefonicznie lub GG.
Ad. III Reklamacje

1. Zgodnie z Ustawą z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny, Kupujący może zrezygnować (w drodze odstąpienia od umowy) z towaru zakupionego w naszym sklepie bez podania przyczyny, składając stosowne oświadczenie na piśmie w ciągu 10 dni od daty odebrania przesyłki. Oświadczenie o odstąpieniu od umowy wraz z towarem musi być przesłane listownie bądź e-mailem na adres firmy: Marcin Pawlaczyk, ul. Tenisowa 1b/2, 64-500 Szamotuły, biuro@esperanza-fashion.eu. Zwrot w takim wypadku następuje na koszt Kupującego. Zwrot towaru nie dotyczy mebli, czyli asortymentu wykonanego na zamówienie
2. W przypadku reklamacji towaru Kupujący zobowiązany jest pisemnie powiadomić Sprzedającego o uszkodzeniu towaru listownie bądź e-mailem na adres firmy: Marcin Pawlaczyk, ul. Tenisowa 1b/2, 64-500 Szamotuły, biuro@esperanza-fashion.eu.
3. Zwracany towar zostanie przyjęty wyłącznie wówczas, gdy Kupujący odeśle go w oryginalnym, nieuszkodzonym opakowaniu, a sam towar będzie w stanie niezmienionym, zwłaszcza nie będzie nosił żadnych śladów używania. Podstawą uznania reklamacji lub zwrotu jest załączenie otrzymanego paragonu.
4. Sprzedający zobowiązany jest w ciągu 14 dni ustosunkować się do roszczeń Kupującego. W przypadku uznania reklamacji lub zwrotu Sprzedający przekaże pieniądze tylko i wyłącznie na rachunek bankowy wskazany przez Kupującego w ciągu 7 dni od daty uznania roszczeń. Przesyłki za pobraniem nie będą odbierane przed Sprzedającego.
5. Sprzedający gwarantuje zwrot kwoty równej wartości zamówienia po odjęciu kosztów transportu lub pobrania zapłaty.
6. W przypadku źle dobranego rozmiaru przez Kupującego istnieje możliwość wymiany towary na inny rozmiar z dostępnych lub też wymiany towaru na inny model z dostępnych. W przypadku różnic cenowych Kupujący jest zobowiązany do dopłaty w przypadku wybrania towaru droższego od zakupionego.
7. Koszt przesyłki przy wymianie towaru ponosi Kupujący.

Ad. IV Ochrona danych osobowych i Polityka prywatności

1. Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych informujemy, że dane osobowe naszych klientów są przechowywane w zbiorze danych www.esperanza-fashion.eu. z siedzibą przy, ul. Tenisowej 1b/2, 64-500 Szamotuły. Dane osobowe zbierane są wyłącznie na potrzeby www.esperanza-fashion.eu. i przetwarzane w celu realizacji statutowej działalności gospodarczej firmy, prowadzenia akcji promocyjnych i reklamowych z zachowaniem wymogów zabezpieczenia danych określonych w przepisach o ochronie danych osobowych. Każdy z Państwa dysponuje prawem wglądu do swoich danych, poprawienia, żądania zaprzestania przetwarzania danych oraz prawem sprzeciwu, który należy zgłosić do siedziby naszej firmy. www.esperanza-fashion.eu może udostępniać dane osobowe klienta w celach reklamowych i promocyjnych innym firmom z zachowaniem wymogów określonych w przepisach o ochronie danych osobowych.
2. Firma Marcin Pawlaczyk zbiera ogólne informacje o Klientach naszego sklepu, gromadząc informacje o IP oraz Cookiem w celu monitorowania ilości osób odwiedzających nasz sklep.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel